Kaker til hverdag og 17.mai ??

Som gründer og småbarnsmor, så liker jeg raske løsninger,  også når det skal fikses til fest! Det er straks 17.mai, og jeg regner med det er flere enn meg som skal feire dagen med venner og familie. Da er det ekstra hyggelig å servere kake, spesielt når både bakst og forberedelser har gått som en lek.

Denne kakeoppskriften har fulgt meg i mange år. Den er selvkomponert og gir deg valuta, nemlig tre kaker utfra omtyrent helt samme oppskrift- visst er det glede! Eplekake, sjokoladekake og gulrotkake. Avbildet under er gulrotkaken med ostekrem, påkledd i enkel 17.mai- bærpynt.

Denne elsker store som små. Ved å tilføre epler i stedet for gulrot, samt la ingefær og nellik stå over denne runden, så får du en kjempegod eplekake. Server med vaniljecurd eller en god is til.

Til sist barnas favoritt,  sjokoladekaken. Ved å bruke smeltet smør i glasuren, i stedet for kaldt smør, så blir ikke kaken for mektig. Og best av alt, alle bunner kan fryses, også tilbereder du bare glasuren den dagen du er kakefysen. 

Vår, røde dager, nasjonaldag – det er mye man kan feire fremover!  

Grunnoppskrift;

1 ts.vaniljesukker, 1 ts.bakepulver, 2 dl.sukker, 125 g.smør, 4 store egg, og 3-4 dl.hvetemel ( litt avhengig av størrelsen på eggene)

Visp eggedosis av egg og sukker, rør inn smøret, og vend inn de øvrige ingredienser. Stekes på 175’C i ca.25 min. Sjekk med en kakepinne. Når den såvidt slipper pinnen, så er den klar.

Dette et grunnoppskriften som benyttes til alle de tre kakene. Så tilføyer du ingrediensene under for å bake din favorittkake. Både kaker og glasur bør lages i kjøkkenmaskin eller ved hjelp av stavmikser.

Eplekake; Tilføy 3 epler, 1 ts.kardemomme, 1 ts.kanel og strø litt grovt sukker på toppen.

Sjokoladekake; Tilføy 3 ss.kakao i røren. Glasuren lager du ved å smelte 125 g.smør,2 ss.kakao, 1 ts.vaniljesukker, noen få saltflak og noen kaffekorn (kokmalt eller filtermalt, evt.to teskjeer ferdig kokt kaffe) samt melis til passe tykk glasur. Helt på slutten tilfører du 1 ss.matfløte, da får du en skinnende glasur.

Gulrotkake; Tilføy 1 ts.kardemomme, 1/2 ts ingefærkrydder , 1/2 teskje nellikkrydder og 2 store, grovt revne gulrøtter. Røres forsiktig inn i røren.

Hvit smørglasur lager du ved å røre 125 g.romtemperert smør, 1 pk.philadelphia kremost, 1 ts.sitronsaft, 1 ts.vaniljesukker og melis til passe tykk konsistens.

Unike produkter

Som stylist, så leter jeg ofte etter unike produkter, som det ikke finnes flust av. Mange kunder spør meg hvor jeg får tak i disse produktene, og svaret på det blir  fra noen håndplukkede leverandører. En av de er @anouskacolourfulliving. De plukker møysomt ut, importerer og shipper varer videre ut til mange interiørbutikker. Du kan også klikke varene deres rett hjem via nettsiden deres www.anouska.no

Så leter du etter unike, håndlagde produkter, hvor ingen har helt lik som deg? Ta en titt davel. 

#sponset #anouska#stylist