De fineste hagemøbler!

Tross snø- og vind, nå er endelig utesesongen straks i gang! Utvalget strekker seg fra rotting, heltre, plast, betong og til aluminium. Det blir som å stå i verdens største godtebutikk å velge ut kun en favoritt- altså totalt håpløst. Jeg deler derfor raust, håper på at våren istemmer og gir av sin varme, så du kan få satt deg i vårsola. Nevnte jeg at det er forresten er helt innenfor å sitte ute med både pledd, varmelampe og gjerne noe varmt i koppen?! For slikt må man gjøre for å få mest mulig ut av sesongene når “alt håp er ute”…
Bilde fra Artwood

Vi ser som tidligere at skillet mellom ute og inne, viskes ut. Puter, pledd, fat med mat, ja tom. en lysekrone er nå plutselig et helt naturlig innslag utendørs.
Og lykter, lanterner og eksotiske plantearter har nå blitt allemannseie, akkurat som “hagens runde skrekk”, nemlig trampolinen. Når ute- og innerommene harmonerer, oppleves hver sone enda større fordi de spiller på lag. Har du for eksempel en liten stue, men en stor veranda utenfor med et stort vindu, skal du tenke grundig igjennom hvordan du bevisst kan trekke linjene fra inne, helt ut. Benytt samme type gulv, hold deg til samme fargeskala, tresorter og materialer, og du vil visuelt sett oppleve begge rom som adskillig romsligere.

 Bilde fra Slettvoll

Se for eksempel på dette utemiljøet fra Slettvoll. Hav og gress kunne lett vært byttet ut med tepper og tapet. Og hvis du nå tenker at du må løpe som Usain Bolt inn med putene når en liten skur nærmer seg, så finnes det nå så mye flott i impregnerte tekstiler, at du kan bare legge beina tilbake på utebordet.
Har du derimot noen favorittputer som er tiltenkt innendørs bruk, men som du tenker er litt slitne i selskap av den nye sofaen din, så kan du lett impregnere de og la de få utgjøre sin del av hageselskapet.
 Bilde fra Tine K Home

Alle har jo riktignok ikke hage. Men la ikke det legge en demper på sommerfølelsen, og dekorèr takterrassen eller balkongen i stedet med de samme grep. Sammenleggbare cafèstoler og bord fungerer også svært godt som mobile møbler om du i stedet lar deg rive med på en impulsiv strandtur. Ikke tenk begrensninger, men tenk komfort og hva som skaper hygge. Altså, når Lars “Hardhaus” Monsen, har med favoritt dunputa si på tur, ja, da kan du lett ta med et par ut selv.
 Bilde fra Sundays design

Ovenfor har vi sett rotting, bambus og plastmøbler, så det er jo naturlig å la plast- og aluminiumsmøbler også få sin plass. Lettere å vedlikeholde, noe kaldere å komme borti, men akk så lette og lekre. Og ikke minst i utallige forskjellige fargevalører. Her kan alle få sin favorittfarge og faste stol. Alt kommer best til sin rett, der det nettopp passer best. Så har du et funkishus, ja, da bør møblene gjenspeile dette og by på den samme stramme linjen. Bor du derimot i en sveitservilla med snirkler og utskjæringer, ja, da kan du med fordel la hagemøblene by på like mye raust rent håndverksmessig.
 Bilde fra Slettvoll

Husk også på å hensynta omgivelsene rundt og la dette gjenspeiles på møbler, dekor og materialer. Skal du innrede en sitteplass ned mot sjøen med selskap av måkeskrik, så er det flott å benytte naturens elementer som skjell, drivved, beholde den grå patinaen på treverket og gjerne lune det hele med en bastmatte under føtter og bord.
 Bilde fra Asabakken.blogspot.no

Også glem ikke dekoren som gir lysere kvelder. Lyskilder i ulike former fås med solcelle, men å alliere seg med en elektriker så man kan få montert en dobbel stikkontakt til både lys, og kanskje vaffeljernet, ja, det må da sørge for god både hage- og bakgårdsstemning. Hvis du serverer noe godt i glasset, enten om det er i mer flytende form eller som i mer fast med pana cotta, så tipper jeg både vår- og sommerkveld fort kan bli til natt. Et lite fresht tips til desserten er å blande hakket basilikum sammen med jordbærene rett før servering.
Og med det, håper jeg du med dine, rigger deg til for en skikkelig utehelg.
Bilde Tina Leqvamb

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg